Skrevet av Emne: Råd og vink om bruk av forumet  (Lest 1178 ganger)

Utlogget Capo tecnico

  • Administrator
  • Minuto
  • *****
  • Innlegg: 4
  • Internet mechanic
    • Vis profil
    • Dynamic Operations S.p.A.
Råd og vink om bruk av forumet
« på: tor 13. feb 2014, 22:17 »
Her er noen enkle tips om bruk av forumet:

Opplasting av bilder
Det er to måter å få bilder i innleggene sine på:
Den ene er den tradisjonelle metoden der du laster bildet opp på Photobucket.com, Facebook eller andre tjenester og deretter lager en lenke til det i innlegget ditt. Fordelen med dette er at du kan ha bilder midt i innlegget, noe som er fint for prosjekttråder o.l. Photobucket og lignende tjenester har ferdige koder for dette, mens bilder som f.eks. ligger på Facebook må man selv sette koder rundt for å få vist. Se vedlagt bilde for knapp i editoren.

Det skal se slik ut i editoren for å vise et bilde:
Kode: [Velg]
[img]http://i479.photobucket.com/albums/x19/bruker/eksempelbilde.jpg[/img]Den andre metoden er å klikke på knappen "Vedlegg og andre alternativer" under tekstfeltet mens man skriver et innlegg, og deretter velge bilder og filer du har liggende på din egen maskin. Disse blir lastet opp når du lagrer innlegget. Maks størrelse for hvert bilde er 2 Mb (2048 kb), men til sammen kan bildene i innlegget være maks 3 Mb (3172 Kb). Maks antall bilder per innlegg er 10. Opplastede bilder vil fremkomme som miniatyrbilder under innlegget. Klikk på bildene for å vise dem i virkelig størrelse.

Vær obs på at bilder bør krympes til mindre enn ca. 1200x1000 piksler før de lastes opp, både fordi de ellers tar veldig stor plass, lang tid å laste ned og ikke vil vises uten rullefelter. Det er ikke alle som sitter og leser forumet på 60" flatskjerm ...

Vise YouTube-videoer
Forumet kjenner automatisk igjen de aller fleste linker til YouTube-videoer og vil vise dem direkte i innlegget. Du trenger ikke foreta deg noe spesielt for at dette skal fungere. Bare lim inn adressen til YouTube-videoen, så går resten av seg selv :)

La Taverna
La Taverna er underforumet for alle tema som ikke passer andre steder. Det er ikke synlig om man ikke er innlogget, og innlegg i akkurat dette underforumet øker ikke antallet postinger i profilen din.

Styret informerer
Dette forumet kan vanlige brukere ikke skrive innlegg i, kun styret i NFR. Om du vil diskutere noe som er skrevet i "Styret informerer" er det greiest å lage en ny tråd i La Taverna.
« Siste redigering: man 25. apr 2016, 22:11 av Capo tecnico »
Per far funzionare le cose tecnica